seismik

"Ada Scene Gaduh" - Abang Rider Kongsi Moment Nak Hantar Makanan Ini Bikin Tawa Ramai

Nak ketuk pintu pun rasa takut-takut.

Cover image via @imanzulhilmibah (TikTok)

Follow kami di TelegramInstagram dan TikTok SAYS Seismik, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita serta artikel-artikel menarik.

Bagi seorang penghantar makanan, pastinya akan ada beberapa moment yang tak akan dilupakan

Lebih-lebih lagi moment ketika berjumpa dengan pelanggan. Pasti akan berjumpa dengan bermacam ragam pelanggan ketika menghantar pesanan mereka.

Sama seperti video yang tular baru-baru ini, apabila seorang rider berkongsi pengalamannya ketika menghantar makanan. Tetapi customernya sedang bergaduh ketika menghantar makanan telah mencuri perhatian ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@imanzulhilmibah Nak panggil pon tachod, tachod aku plak kena dengan dia kalau bukan job cash dah lama aku letak makanan tu pastu lari woi! #fyp #foryoupage #grab original sound - IkhmalNour

Nak lari pun tak boleh sebab customer bayar order guna cash

Menerusi video yang dimuat naik oleh @imanzulhilmibah, kelihatan dia sedang berada di depan rumah customer untuk menghantar makanan mereka.

Apabila tiba sahaja di depan pintu rumah, dia terdengar customernya iaitu pasangan suami isteri sedang bertekak mulut di dalam rumah. Situasi itu membuatkan dia seram untuk memanggil tuan rumah.

Di ruangan kapsyennya, dia berkata ikutkan hati dia ingin cabut lari tetapi disebabkan customer itu bayar cash jadi dia terpaksa tunggu mereka reda.

"Ketuk je pintu cakap order dah sampai, berhenti gaduh kejap nanti sambung balik. Order bayar dulu, sebab tengah buat kerja ni" - Netizen

Ketika menulis artikel ini, kini video berkenaan telah mencecah sebanyak 169.8K views, 10.2K likes dan 559 commentdi TikTok. Rata-rata netizen terhibur melihat perkongsian dari abang rider itu.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Kalau bayar guna online, mesti dah pecut lari dah tu :P

Image via Tenor

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: