[GAMBAR] Dari Teres Biasa Ke 'High Style Concept', Transformasi Rumah Ini Buat Anda Teruja

Sukanya konsep macam ini!

Semua orang inginkan kediaman yang cantik dan selesa, bukan? Mana taknya, rumah adalah syurga kita. Bila balik rumah untuk berehat, mestilah inginkan tempat yang selesa bukan?

Sebab itulah tidak mengapa untuk berbelanja lebih sedikit untuk rumah anda. Bukannya sehingga boros dan sanggup menghabiskan duit belanja anda, tapi mungkin beli barangan rumah yang murah dan berpatutan.

Caranya senang sahaja, beli sedikit-sedikit setiap bulan. Barulah jimat. Kalau beli sekali gus, susah sikit untuk anda kawal perbelanjaan nanti, takut terboros lebih pula.

Image via Pinterest

Kalau anda inginkan ilham untuk mengubahsuai rumah anda, bolehlah cari di Google. Cantik-cantik!

Atau, anda boleh juga lihat transformasi rumah 'biasa' yang telah diubahsuai menjadi rumah 'luar biasa' ini. Tergamam bila tengok!

Memang cantik tak terkata. Penuh dengan konsep simplicity dan moden!

1. Bahagian luar rumah. Sebelum dan selepas:

2. Bahagian ruang tamu. Sebelum dan selepas:

3. Siap ada walk-in closet!

4. Bahagian bilik tidur. Sebelum dan selepas:

5. Dominasi hitam dan putih dan juga tambahan warna kehijauan untuk melengkapkan lagi suasana

6. Bahagian bilik tidur dan juga laundry memang paling win. Cantik sangat ok! Tak perlu ada pintu bilik pun, pakai glass pun dah lawa.

7. Paling cantik sekali, cermin tingkap besar yang menyambungkan bahagian luar dan dalam. Pemandangan pun memang tenang dan santai.

8. Dining area dan dapur pun lawa. Barulah ada mood untuk masak! Hehe.

9. Tandas dengan tona warna kelabu yang nampak lebih simple dan mahal

Cantik bukan? Apa lagi, jom shopping untuk ubahsuai rumah masing-masing. :D

Image via Giphy

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Kalau nak rumah yang kemas dan selesa, barangan lama tolong buang dulu ya. Nanti terkena penyakit ini pula:

Leave a comment