Kisah Gadis Ini Dengan Kucing Kesayangannya Yang Buta & Pekak Pasti Buat Anda Terharu

Alahai rasa macam nak picit-picit je!

Sewaktu kami terbaca thread ini di Twitter, memang terasa geram betul kami dibuatnya. Bukan geram apa, cuma geram tengok gelagat seekor kucing yang bernama Ozzie ni.

Ozzie.

Image via fie/Twitter

Tengoklah tu, sudahlah gemuk, comel pula tu. Tetapi apa yang membuatkan Ozzie kelihatan istimewa adalah ia tidak mempunyai kedua-dua belah mata dan mempunyai masalah pendengaran atau dalam kata lain pekak.

Kisah mengenai kucing ini telah diceritakan oleh tuannya yang menggunakan twithandle @wfqhk di laman Twitter. Thread mengenai Ozzie sehingga kini telah mendapat lebih dari 6 ribu retweet dan ramai warga Twitter begitu teruja dengan kisahnya.

Tetapi sebenarnya Ozzie ni pada awalnya tidak buta dan pekak. Jadi, apa yang terjadi kepadanya dahulu? Jom baca perkongsian dari Fie dulu:


Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Menurut Fie, makanan kegemaran Ozzie adalah grilled chicken with butter. Amboi kalah kita yang manusia ni ya. Hehe...

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Ozzie tiada kawan lain. Dia hanya ada Ozaa iaitu anak patung kesayangannya.

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Ozzie ni pun fast learner. Pernah sekali terjatuh ke dalam longkang. Tapi itulah sekali seumur hidup dia.

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

Image via fie/Twitter

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment