seismik

Dah Rasa Durian Cheese Pizza? Banyak Netizen Puji Weh! Sedap #MemangTakTerkata

Durian + Keju = Sedap wehh!

Cover image via imgur.com Instagram @mrizaidi Instagram @sanaka.shida

Artikel ini ditaja oleh Pizza Hut Malaysia.

Image via ohbulan.com

Baru-baru ini, Pizza Hut Malaysia telah membuat kejutan apabila mereka berjaya memperkenalkan menu pizza terbaharu iaitu Durian Cheese Pizza. Idea unik untuk menggabungkan durian dan keju ini nampaknya dah buat netizen kita riuh sakan satu Malaysia tau. Jom kita tengok apa kata netizen!

‘Terkejut orang Itali tengok pizza ni’ – Netizen

Bagi segelintir netizen, mereka mula mempersoalkan keaslian rasa pizza yang dikatakan dah tak ada lagi citarasa Itali. Tapi pada admin, ini merupakan satu kelainan dan pembaharuan yang kita berjaya buat mengikut cara kita sendiri. Pendapat korang macam mana?

Image via ohbulan.com
Image via ohbulan.com

Cuba dulu baru tahu…

Dan memandangkan kebanyakan kritikan ni datangnya daripada mereka yang belum pernah makan Durian Cheese Pizza, maka ramai pula yang suggest untuk korang cuba sendiri dulu. Mana tahu jatuh cinta pulak nanti.

Image via ohbulan.com
Image via ohbulan.com

Dan… kami pun cuba sendiri!

Sejujurnya kami tak dapat tahan godaan bila tengok limpahan isi durian dan cheese dekat pizza ni, maka kami pun order lah dua Durian Cheese Pizza ala-carte. Lepas dah makan masing-masing speechless! Rasa isi durian sebenar tu memang cukup lemak, manis dan menyengat weh.

Image via ohbulan.com

Lihatlah sendiri limpahan cheese dan isi durian tu weh, mengancam!

Image via ohbulan.com

Baru bau durian je, dah terliur akak kita nih.

Image via ohbulan.com

Masing-masing excited. Berebut dan seriously tak cukup :(

Image via ohbulan.com

Umphh! Memang tak terkata.

Ini baru citarasa Malaysia

Menerusi komen di laman You Tube dan Facebook pula, kami mendapati sebenarnya lebih ramai netizen yang memilih dan suka dengan menu Durian Cheese Pizza ni sebab ia betul-betul ngam dengan citarasa Malaysia.

Mana tidaknya, admin sebagai penggemar durian ni pun rasa nak makan pizza ni banyak kali. Senang cerita, durian dan rakyat Malaysia memang tak dapat dipisahkan.

Image via ohbulan.com
Image via ohbulan.com

Menurut Roslan di laman facebooknya, kelazatan Durian Cheese Pizza tak dapat diungkapkan dengan kata-kata. So, guys kalau dah sampai tahap tak terkata tu faham-fahamlah ya. Dah tiba masanya untuk korang cuba sendiri pulak.

Image via Facebook

Amira pula berharap menu Durian Cheese Pizza ni dikekalkan oleh pihak Pizza Hut. Tapi itulah durian kan bermusim je. Admin rasa lepas ni Pizza Hut dah boleh buat pertimbangan kot memandangkan menu kali ini memang buat ramai penggemar durian excited.

Image via Facebook

Paling mengejutkan, Izham menerusi laman facebooknya mengatakan bahawa  Durian Cheese Pizza dah pun masuk list pizza terbaik dia pernah makan tau. Apa pun, jom kita tengok menu dulu onz ke tak.

Image via Facebook

Korang nak try Durian Cheese Pizza?

Kalau korang nak tahu, Durian Cheese Pizza boleh mula dibeli sekarang secara ala-carte dengan harga hanya RM44.50 sahaja!

Dan sempena memperkenalkan menu baru Durian Cheese Pizza ni, Pizza Hut menawarkan pelbagai pilihan set dine-in lengkap dengan harga yang berpatutan untuk korang enjoy dan makan puas-puas.

Selain itu, korang jugak berpeluang upgrade Durian Cheese Pizza dengan harga serendah RM12.00 saja dengan membeli mana-mana combo pizza regular, pasta atau ayam berempah!

Just in case korang rasa nak makan santai-santai di rumah atau di pejabat, korang boleh jeorder secara delivery set combo macam dekat bawah ni.

1 Durian Cheese Pizza (Regular),
1 Onion Rings, dan
2 Minuman Tin Pepsi.

1 Durian Cheese Pizza (Regular),
Favourite Pizza (Regular),
6 pc Tasty Chicken Bites,
Onion Rings, dan
1 Botol Minuman Pepsi (1.5 liter).

1 Durian Cheese Pizza (Regular), dan
Favourite Pizza (Regular).

Durian, Keju dan Pizza?

So, apa korang tunggu lagi tu? Kalau korang nak tahu betapa nikmatnya bila dapat cuba hidangan pizza istimewa dengan kombinasi durian dan keju, jom kita serbu Pizza Hut berhampiran sekarang. Apa yang pasti, admin berani jamin ianya tak mengecewakan.

Image via ohbulan.com

Kalau korang nak tahu lebih banyak menu dan promosi menarik di Pizza Hut, korang boleh layari laman sesawang Pizza Hut sekarang!

Artikel di atas dipetik daripada portal OHBULAN! dan diterbitkan semula oleh SAYS Seismik.

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment