seismik

[VIDEO] "Mata Ikut Pedih" - Nenek Semangat Ajar Pakai Celak Arab, Tapi Lain Pula Jadinya

Tutorial gone wrong.

Cover image via @wan_rombau (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik. 

Merias wajah sudah menjadi rutin yang sebati bagi kaum perempuan

Tidak kiralah umur berapa pun, kita akan sanggup merias wajah walaupun hanya menepek bedak saja. Iyalah, perempuan dengan rasa ingin cantik memang berpisah tiada. Bukan makeup untuk tatapan orang, tetapi untuk meningkatkan keyakinan diri kita sendiri. 

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok yang memaparkan seorang Tok Wan sedang mengajar cara memakai celak Arab telah mencuri tumpuan ramai. 

Lihat video penuh itu di bawah: 

Tunjuk cara pakai celak Arab, sekali tak jadi sampai mata pedih

Menerusi video yang dimuat naik oleh @wan_rombau di akaun TikToknya, kelihatan dia sedang merakam tutorial di ruang tamu rumahnya.

Tok Wan gigih menunjukkan tutorial memakai celak Arab, namun semasa dia memakai celak itu pada mata kirinya, dia dilihat tersalah pakai dan menyebabkan matanya menjadi pedih. Dia juga terjerit kecil "Adui, sakit".

Kali kedua Tok Wan tunjukkan cara yang betul juga didapati gagal kerana dia masih merasa matanya pedih pada akhirnya.

Lihat video sambungan penuh itu di bawah:

"Aku seorang je ke yang dengar Tok Wan cakap pakai celak haram" - Netizen

Susulan tularnya video tersebut yang kini sudah meraih 22 views, 1.2K likes dan 21.K comments di TikTok, rata-rata netizen turut merasa pedih melihat Tok Wan mengajar cara memakai celak. Malah, ramai yang mempertikaikan sebutannya tentang perkataan Arab. 

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok: 

Yang tengok ni pun mata jadi pedih, hati-hati Tok Wan pakai celak tu! :D

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik di SAYS Seismik: