seismik

[VIDEO] Nenek Makan Nasi Dengan Garam Je, Tapi Air Yang Diminum Pula Buat Netizen Terkejut

Lain macam nenek ni.

Cover image via @nadyeot (TikTok)

Follow kami di Telegram, Instagram dan TikTok SAYS Seismik, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita serta artikel-artikel menarik.

Bukan semua orang berpeluang untuk makan makanan yang berkhasiat

Ramai sahaja yang terpaksa mencatu makanan demi kelangsungan hidup. Hal ini terjadi disebabkan faktor-faktor seperti kekurangan wang, gaji yang rendah, kenaikan harga barang dan banyak lagi.

Baru-baru ini, tular satu video di TikTok memaparkan nasib seorang nenek yang terpaksa makan nasi dengan garam telah mendapat perhatian ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@nadyeot

harga barang-barang sekarang semua dah naik, nasi & garam pun dah okay… - nenek 2022 #takpaksa #fyp

Glimpse of Us - Joji

Kesian tengok nenek makan nasi dengan garam je, sekali dia minum air mahal

Menerusi video yang dimuat naik oleh @nadyeot di TikTok, rakaman menunjukkan seorang nenek sedang mencedok nasi lalu diamakan dengan garam.

Perkara tersebut membuatkan ramai turut bersimpati terhadap nasib nenek itu. Namun, apa yang membuatkan netizen terkejut adalah apabila nenek itu menunjukkan air yang diminumnya iaitu air Starbucks. Seperti umum tahu, air Starbucks sememangnya mahal.

“Hampir nak contact Bersamamu tadi. Nasib tengok sampai habis” - Netizen

Susulan tularnya video tersebut yang kini meraih sehingga 6.2M tontonan, 585.5K tanda suka dan 25.6K komen di TikTok, rata-rata netizen menunjukkan pelbagai reaksi terhadap video tersebut.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Amboi, bukan main lagi ya nenek! Tak jadi nak kesian :p

Image via giphy.com

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik