x

seismik

[VIDEO] "Bahasa Alien Ke Ni?" - Penjelasan Wanita Ini Kongsi Resepi Buat Ramai Geram

Apa dia cakap ni?

Cover image via @ikashariff (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Ramai yang gemar untuk membuat tutorial semasa memasak

Kebelakangan ini, ramai yang gemar membuat video memasak sambil menerangkan proses dan cara masak dengan teliti.

Namun begitu, tular baru-baru ini sebuah video di Twitter berkenaan seorang wanita yang membuat tutorial masak hingga mencuri tumpuan netizen. 

Lihat video penuh itu di bawah:

Wanita tersebut bercakap dengan laju sehinggakan semua orang tak faham bahasa apa yang digunakannya

Menerusi video tersebut, didapati bahawa wanita ini sedang masak sotong. Tetapi apa yang membuatkan netizen geram ialah bahasa yang digunakan untuk menerangkan cara memasak itu tidak jelas. 

Sehinggakan ada yang mengatakan bahawa wanita ini malas nak bercakap. Bayangkan, daripada mula video sampailah habis video, netizen hanya boleh memahami content melalui gambar saja. 

"Ni mesti gang buat assignment untuk fyp asal dapat lulus je cukup dah" - Netizen

Hasil daripada tinjauan ruangan komen mendapati bahawa rata-rata netizen berasa geram dan marah dengan video yang ditonton oleh mereka itu.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah pun meraih lebih 3K retweets, 500 quote retweets dan 1K like di Twitter.

Berikut di bawah antara komen menarik daripada netizen di media sosial:

Aduhai, apalah bahasa dia guna ni ya. Pening semua orang! :/

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel di SAYS Seismik: