seismik

Ini Antara 'Scented Candles' Yang Dapat Mewangikan Rumah Anda Dan Sesuai Dijadikan Hiasan

Rumah cantik, bau pun wangi!

Cover image via Marble (Shopee) & Dried Flower (Shopee)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Cuba bayangkan, setelah penat bekerja anda pulang ke rumah dan disambut dengan bau harum hasil daripada nyalaan lilin wangi

Mesti best kan? Aromanya yang menenangkan dapat membantu memberi kesegaran dan menghilang stress.

Selain dijadikan terapi kepada penggunanya, lilin wangi merupakan antaran barang hiasan wajib yang perlu ada di setiap rumah. Ia bukan sahaja cantik diletakkan di ruang tamu, malah sesuai diletakkan di dalam bilik tidur dan juga tandas.

Anda nak wangikan rumah? Jom lihat antara lilin wangi yang cantik di bawah!

1. Lilin Wangi Corak Bunga

Image via Shopee
Image via Shopee

Bagi sesiapa yang baru nak menggunakan lilin wangi, anda boleh cuba lihat kedai ini. Hal ini kerana, ia menawarkan lebih 15 jenis lilin wangi dengan bau yang berbeza. Memang rambang matalah nak pilih!

Klik sini untuk beli.

2. Lilin Wangi Minimalist

Image via Shopee
Image via Shopee

Diperbuat daripada 100% Soy Wax dan mempunyai empat bau yang elegan iaitu Blue Bell, English Pearl & Fress, Black Gentle dan Endless Summer. Lilin ini dikatakan belum buka kotak pun dah wangi. Design lilin ini sangat minimalist, sesuai juga dijadikan sebagai hadiah!

Klik sini untuk beli.

3. Lampu Cherita

Image via Shopee
Image via Shopee

Lilin wangi oleh Lampu Cherita ini menjadi pilihan ramai dengan lebih 23.2K terjual di Shopee. Memang ada banyak bau yang unik tetapi antara bestseller kedai ini adalah bau Vanilla, Lavendar dan Sea Salt.

Klik sini untuk beli.

4. Lilin Wangi Vintage

Image via Shopee
Image via Shopee

Lilin ini sangat cantik kerana terdapat bunga kering pada permukaannya. Bekasnya pula mempunyai corak yang berwarna-warni. Sangat sesuai dijadikan hiasan bagi penggemar konsep vintage!

Klik sini untuk beli.

5. Arecurate Menee Candle

Image via Shopee
Image via Shopee

Seperti namanya, lilin wangi ini mempunyai saiz kecil dan comel. Meene Candle mempunyai pilihan bau yang sangat unik. Antaranya, No Bad Days di mana ianya campuran bau butterscoth dan vanilla. Memang seakan-akan bau pastry yang baru sahaja di bakar!

Klik sini untuk beli.

6. Lilin Wangi Bercorak Marble

Image via Shopee
Image via Shopee

Bagi sesiapa yang tidak mahu meja di ruang tamu nampak kosong, anda boleh hias dengan meletakkan lilin wangi ini. Corak marble pada lilin ini nampak sangat classy dan moden. Antara bau yang ada termasuklah French Pear dan Wild Bluebell.

Klik sini untuk beli.

7. Lilin Wangi Ikea

Image via Shopee
Image via Shopee

Ada sesiapa di sini yang suka lilin wangi Ikea tak? Kini, anda sudah tidak perlu berjalan jauh untuk mewangikan rumah! Boleh dapatkan 1 pieces lilin wangi ini dengan hanya 75 sen. Glass holder pun ada dijual sekali tau!

Klik sini untuk beli.

8. Lilin Wangi Bentuk Bubble

Image via Shopee
Image via Shopee

Corak bubble pada lilin wangi ini memang nampak sangat estetik dan ia juga mempunyai pelbagai warna. Sangat sesuai untuk gadis-gadis yang nak menghias bilik tidur.

Klik sini untuk beli.



9. Lilin Wangi Comel

Image via Shopee
Image via Shopee

Bagi penggemar barangan yang cute, kedai ini memang syurga untuk anda! Terdapat pelbagai lilin wangi yang berbentuk comel seperti Macaroon, Strawberry, Lemon, Rose dan macam-macam lagi.

Klik sini untuk beli.

10. Lilin Wangi Cair

Image via Shopee
Image via Shopee

Nak guna lilin wangi tapi risau sebab anak-anak suka berlari-lari di rumah. Jangan risau, ada juga lilin wangi yang tak perlu menggunakan api tau. Rumah anda akan wangi dengan hanya cairkan satu cube wax sahaja!

Klik sini untuk beli.

Haa, rambang mata tak? Alang-alang dah nak raya ni, jom beli lilin wangi. Tetamu mesti puji rumah bukan sahaja wangi malah cantik pula tu! :D

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram dan temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik lain hanya di SAYS Seismik: