seismik

Lebih 3 Juta Tontonan, Video Lelaki Kongsi Resepi Ini Curi Perhatian Sebab Suaranya

Pun boleh ya macam tu.

Cover image via @sm0lril (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Disebabkan kita semua disarankan untuk duduk di rumah bagi memutuskan rantaian wabak Covid-19, ramai yang berkongsi aktiviti mereka di media sosial

Sebenarnya macam-macam aktiviti yang anda boleh lakukan di rumah sepanjang tempoh Perintah kawalan Pergerakan (PKP) ini bagi meluangkan masa.

Ada yang berkongsi resepi masakan, ada yang berkongsi aktiviti senaman mereka dan macam-macam lagi yang kita boleh lihat.

Sama seperti video yang tular di TikTok ini apabila seorang lelaki berkongsi menu resepinya mencuri tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

Kongsi resepi masakan, tapi suaranya pula bikin dekah

Menerusi video tersebut, kelihatan seorang lelaki sedang berada di dapur bagi berkongsi menu resepi simple kepada pengikutnya.

Dia kemudian menunjukkan beberapa bahan masakan seperti roti dan telur bagi membuat menu tersebut.

Namun, apa yang lebih mencuri tumpuan adalah nada suaranya yang seakan 'malas' untuk bercakap semasa menunjukkan cara-cara membuat menu berkenaan. Malah, caranya memasak juga dilihat sangat menghiburkan.

"Bang at least buat subtitle bang" - Netizen

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut merasa terhibur melihat gelagat lelaki tersebut. Malah, ramai memberikan pendapat mereka masing-masing mengenainya.

Ketika artikel ditulis, video berkenaan telah meraih 3.1M views, 412.1K likes dan 21.1K comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen daripada netizen di TikTok:

Aduhai, suara dia pun macam nak tak nak je ya kongsi :P

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: