Luahan Perasaan ‘Wazer’ Sebab Tersangkut Jem Ini Memang Kelakar. Ramai Betul Nak Terberak!

"Nak berak pulak dah, mana pulak tupperware kuih semalam tu?" - Pengguna Waze. KAH! Lawak betul lah.

Pada 9 Jun, Ahad, merupakan hari yang dijangka akan berlakunya kesesakan lalu lintas kerana majoriti warga kota bakal pulang dari kampung halaman masing-masing

Gambar sekadar hiasan.

Image via Google

Walaupun sepatutnya jarak perjalanan dari kampung ke Kuala Lumpur hanyalah 3 jam, ditambah pula dengan kesesakan lalu lintas yang begitu lama, maka masa perjalanan juga bertambah. Ada yang dua kali ganda. Parah!

Selalunya, pengguna lalu lintas akan menggunakan Aplikasi Waze/Google Map untuk mengetahui status perjalanan dan anggaran masa ketibaan (ETA) ke destinasi yang dituju.

Kali ini, Aplikasi tersebut digunakan secara lebih aktif oleh setiap pengguna kerana terlalu lama tersekat di dalam kesesakan lalu lintas yang bergerak dengan begitu perlahan. Yang lawak pun ada!

Kami kumpulkan beberapa 'Map Chat' oleh Wazers di Lebuhraya Utara Selatan yang bakal membuatkan anda tergelak tak kering gusi!

1. "Macam dodol" pun boleh!

2. Anak terberak pulak dah!

3. Nak berak guna tupperware pun ada. Aduh hahah!

4. #ifyouknowyouknow

5. Siap ada yang tawar makanan tau. Baik hati sungguh!

6. Siapa lapar jangan risau, banyak yang supply makanan

7. Ingat raya di rumah je? Di kereta pun boleh ya.

8. Paling win, nak buka 'kolumpo' di Ipoh. Lawak beno!

9. "Lembughini"

10. Nak kereta terbang pula dah...

11. Menyesal tak kahwin dengan awek sebelah rumah pula

12. Keke Challenge pun sempat buat

13. Kutip duit raya untuk anak-anak pun sempat ni!

14. Kucing 'lovers' je boleh faham perasaan ni!

15. Kalau ayah lahir sebelum rumah, dekat sikit nak balik kampung

16. Macam nak buat tutorial memasak je

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Leave a comment