x

seismik

[VIDEO] "Ala-Ala Jepun" - Lelaki Kongsi Longkang Sekolah Jernih, Cikgu Siap Bela Ikan

Wow, menarik!

Cover image via @azrolfizal (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Disebabkan pandemik Covid-19 yang melanda negara, aktiviti secara bersemuka seperti persekolahan adalah tidak dibenarkan buat masa ini

Sudah tentu, pasti anak-anak merindui suasana sekolah mereka kerana di situ dapat berjumpa dengan ramai kawan. Sampai ada yang lupa bagaimana dekorasi sekolah mereka itu.

Tetapi, lain pula dengan video yang tular di TikTok ini apabila seorang lelaki berkongsi suasana di longkang sekolah telah menarik perhatian ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@azrolfizal

terbaik geng. dah lama tinggal sekolah,last masuk 2013. cikgu bela ikan dlm longkang je##ikanlongkang ##ikantalapiamerah ##fyp ##fypviral ##ikanviral #

bunyi asal - Azrol Fizal

Tunjuk longkang sekolah yang sangat bersih sampai boleh nampak ikan

Menerusi video tersebut, kelihatan seorang lelaki sedang berada di salah sebuah sekolah yang tidak diketahui.

Dia kemudian menunjukkan longkang sekolah tersebut yang ternyata dilihat sangat bersih dan jernih airnya.

Apa yang lebih mencuri tumpuan adalah longkang berkenaan siap dipenuhi dengan ikan-ikan di dalamnya. Difahamkan ada di antara cikgu-cikgu di sini yang membelanya.

"Banyak sekolah Malaysia dah buat macam ni, ala-ala Japan" - Netizen

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut memuji kebersihan longkang sekolah tersebut. Malah, ada yang sukakan konsep sebegini di sekolah kerana ia seolah-olah seperti sekolah di Jepun.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 179.6K views, 18K likes dan 202 comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen daripada netizen di TikTok:

Bestnya tengok, agak-agak apa jadi dekat ikan-ikan tu nanti bila sekolah dah buka ya :P

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: