seismik

[VIDEO] “Elsa Yang Tersakiti” - Dapat Order Kek Kartun, Tapi Hasilnya Pula Bikin Dekah

Sorry tak boleh tahan gelak!

Cover image via @eeqiess (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Lumrah bagi mereka yang bekerja sebagai baker, sudah pastinya sering mendapat unexpected order daripada pelanggan bukan?

Lebih-lebih lagi jika ada pelanggan request untuk buat kek kartun, ianya merupakan proses yang agak leceh terutamanya bagi pembuat kek amatur.

Begitulah yang terjadi kepada ibu seorang remaja lelaki ini apabila dia mendapat order untuk membuat kek kartun Monster dan Elsa.

Namun, lain yang jadi apabila hasil kek itu tidak seperti apa yang digambarkan dan mencuri tumpuan netizen di TikTok.

Lihat video penuh itu di bawah:

@eeqiess

HAHAHHAHA TOLONG TNGOK KEK ELSA TU ##fyp ##foryoupage

original sound - ℚ

Tak pernah buat kek Elsa, tapi customer nak juga, last-last terpaksa sahut cabaran

Menerusi video perkongsian daripada Eeqie, dia memberitahu bahawa ibunya selalu menerima order untuk membuat kek.

Tetapi, kali ini dia mendapat order yang tidak dijangka iaitu pelanggannya meminta kek Monster dan Elsa.

Umi Eeqie sudah menjelaskan kepada customernya dia tidak pandai buat kek seperti apa yang diminta kerana kebiasaannya dia hanya membuat kek Dinosaur dan Unicorn saja.

Tetapi disebabkan customer tersebut tetap ingin order, umi Eeqie pun menyahut cabaran buat kali pertama membuat kek yang diminta.

Nasib baik kek Monster menjadi, tetapi apa yang menimbulkan dekah ramai adalah apabila Eeqie menunjukkan hasil kek Elsa yang dibuat uminya.

"Hahahaha umi ni funny la, takpa umi janji dah usaha. Apa-apa pun nice effort" - Netizen

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah berjaya meraih 134.6K views, 16.8K likes dan 375 shares di TikTok.

Manakala, hasil tinjauan di ruangan komen pula mendapati rata-rata netizen turut terhibur melihat hasil kek Elsa tersebut.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Rare betul Elsa dia. Harap-harap customer tu tak cancel order lah ya :D

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: