seismik

[VIDEO] ‘King’ Buat Hal Lagi, Kali Ini Langgar Pokok Kelapa Sawit Tepi Jalan Pula

Biasa lah tu.

Cover image via @zairuleizam (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Seperti yang kita semua tahu, kereta Myvi memang terkenal dengan gelaran 'King of Road'

Hal ini kerana, pengguna kereta Myvi selalu membuat masalah di jalan raya seperti kereta terbang, masuk longkang dan macam-macam lagilah.

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok berkenaan aksi sebuah kereta Myvi yang melanggar pokok kelapa sawit di tepi jalan telah menarik perhatian netizen. 

Lihat video penuh itu di bawah:

Lelaki sampai berzikir sebab terkejut tengok Myvi langgar pokok kelapa sawit

Menerusi video yang dimuat naik oleh @zairuleizam, kelihatan satu rakaman dashcam di sebuah jalan raya yang tidak dikenal pasti.

Namun, apa yang mencuri tumpuan ramai adalah apabila terdapat sebuah kereta Myvi tiba-tiba masuk ke penghadang jalan dan melanggar pokok kelapa sawit.

Lebih menghiburkan, pemilik dashcam tersebut sampai berzikir kerana tidak terkata apa selepas dia melihat kejadian Myvi langgar pokok kelapa sawit itu. 

"Mat aku pernah try tolak guna Hitachi punya susah tanggal, Myvi dia main sodok je" - Netizen

Susulan tularnya video tersebut yang kini meraih sehingga 946.8K views, 64.3K likes dan 2.4K comments di TikTok, rata-rata netizen turut memberikan pelbagai reaksi selepas melihat video tersebut.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Apa lah salah pokok kelapa sawit tu kan, tiba-tiba je dah kena langgar :D

Image via giphy.com

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita 'mesti kongsi' sekarang!

Image via SAYS Seismik