makan

[KUIZ] Kuih Expert Or Main Sumbat Je? Siapa Boleh Skor 12/15 Memang Peminat Tegar Kuih

Jom makan sambil belajar...

Cover image via FMTnews & @maqanmy (Twitter)

Siapa je taktau Malaysia ni ada banyak jenis kuih tradisional?

Kita kan hidup di bumi yang berbilang kaum, of course lah kuih pun macam-macam jenis.

Semua kaum ada kuih-muih tradisional yang tersendiri. Kesemuanya mempunyai nama-nama yang unik dan sedap-sedap belaka!

Kuih-muih ini boleh dikatakan penyelamat perut kita tak kira pagi atau petang. Asal lapar je, mesti fikir nak makan kuih. Daripada harga kuih 30sen sebiji sampai 50sen sebiji pun kita masihlah tetap pembeli setia. We literally can't live without these kuih!

Hmm, asyik makan je... tapi tau tak kuih apa tu? Haaa... jom kita test, siapa yang dapat jawab 12 soalan ke atas dengan betul, fuh, memang expert kuih!

Jangan lupa share skor anda!
Haa, lepas ni confirm dah expert bab-bab kuih. Takdelah orang cop "ha, makan je tau".

Image via GIPHY

Untuk dapatkan banyak lagi artikel seperti ini, LIKE Facebook Seismik Makan serta FOLLOW kami di Instagram sekarang!

Image via Seismik Makan

Nak tau cara hasilkan kuih?