seismik

"Semua Dah Training"- Kumpulan Mak Cik Menari Sikok Bagi Duo, Komen Netizen Pula Kelakar

"Dah dah lah tu mak" - Netizen.

Cover image via @kumpulan_dafina (TikTok)

Follow kami di TelegramInstagram dan TikTok SAYS Seismik, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita serta artikel-artikel menarik.

Pasti ramai tahu aplikasi TikTok memang penuh dengan challenge tarian dan sebagainya

Ramai kita boleh tengok yang berani tampil untuk menyerlahkan bakat yang ada. Ada yang suka menari, menyanyi, berlakon dan sebagainya. 

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok yang memaparkan sekumpulan mak cik menari lagu Sikok Bagi Duo telah mencuri tumpuan ramai. 

Lihat video penuh itu di bawah: 

Semangat menari macam dah lama practice

Menerusi video berkenaan, kelihatan sekumpulan mak cik sedang merakam diri mereka di depan kamera. 

Apa yang lebih melucukan adalah apabila mereka dilihat sangat selamba dan syok menari lagu Sikok Bagi Duo sambil berpakaian baju kurung seragam. Kumpulan wanita yang terdiri daripada lima orang itu dilihat sangat enjoy dengan tarian mereka. 

Lihat video sambungan itu di bawah:

"Mak, balik mak. Bapak dah bising kat rumah sebab dari tadi dia cari nak mintak kopi" - Netizen

Susulan tularnya video itu yang kini meraih sehingga 1.8M tontonan, 68K tanda suka dan 5K komen di TikTok, rata-rata netizen turut terhibur dengan gelagat kumpulan mak cik itu. 

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Apa-apa sajalah, asalkan mak cik bahagia okay :P

Like Facebook, follow Twitter dan Instagram SAYS Seismik serta temui segala cerita ‘mesti kongsi’ sekarang!

Image via SAYS Seismik