seismik

[VIDEO] Lelaki Ini Tunjuk Cara Macam Mana Mak-Mak Bila Buat Status WhatsApp, Sebiji Sama!

Boleh relate betul ni.

Cover image via @heyyema4n (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Seperti yang kita tahu, zaman sekarang merupakan era globalisasi yang menggunakan teknologi untuk berhubung antara satu sama lain

Berbeza dengan zaman dulu, sosial media tidak wujud lagi pada masa itu. Semuanya perlu dibuat secara manual dalam pelbagai perkara.

Tidak seperti sekarang, ia ternyata lebih memudahkan. Malah, sehingga kita boleh mengetahui apa yang orang itu sedang lakukan dan di mana mereka berada hanya dengan melihat story saja di media sosial. Ramai juga yang suka meluahkan perasaan mereka dengan memuat naik status.

Namun, lain pula dengan video yang tular di TikTok baru-baru ini apabila seorang lelaki cuba melakonkan kembali bagaimana cara mak-mak memuat naik status WhatsApp yang membuatkan ramai dapat relate!

Lihat video penuh itu di bawah:

@heyyema4n

dari pagi sampai malam sia aku buat kalau tak fyp tak tahu ah HAHAHAH ##fyp ##romxjul

original sound - Ngurah ladip

Cuba lakukan balik apa yang mak selalu post dekat status WhatsApp

Menerusi video tersebut, kelihatan seorang lelaki berkongsi bagaimana cara mak-mak selalu memuat naik status di aplikasi WhatsApp.

Dia kemudian timbul satu idea untuk melakonkan semula perkara tersebut dengan memuat naik pelbagai status di aplikasi itu.

Apa yang lebih melucukan, kawan-kawannya ramai yang terkejut dan menegur jika mereka salah nombor atau handphone lelaki berkenaan digunakan oleh emaknya.

Lihat video penuh sambungan itu di bawah:

@heyyema4n

Reply to @adeebhakeem_ diorang pon mula naik gila HAHAHHA

original sound -

“Sama macam mak aku tak habis-habis post pokok bunga atau masak lauk apa hari ini” - Netizen

Sementara itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut terhibur melihat video tersebut.

Malah, ramai yang dapat relate kerana perangai emak mereka juga sama seperti itu. Namun, ada juga yang tidak pernah melihat ibu bapa mereka post status di aplikasi itu.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 586.3K views, 80.4K likes dan 1,273 comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Aduhai, memang boleh relate betul dengan perangai mak-mak kita kan :P

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

More stories to read: