seismik

"Video Paling Win!" - Keldai Ini Ketawa Berdekah Tengok Anjing Terkena Kejutan Elektrik

First time dengar keldai gelak. Kita pun auto gelak jugak!

Cover image via @nashrose18 (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Pernah tak anda dengar macam mana keldai ketawa in real life?

Kalau selama ini kita hanya samakan gelak manusia dengan keldai, tetapi mesti ada di antara anda yang belum pernah melihat sendiri bagaimana keldai itu gelak bukan?

Baru-baru ini, tular sebuah video di laman TikTok menimbulkan dekah mengenai seekor keldai mentertawakan anjing yang terkena renjatan elektrik di sebuah ladang mencuri tumpuan warganet.

Lihat video penuh itu di bawah:

@nashrose18

Poor Izzy got shocked...and the Donkey laughed at [email protected]@_hailey_ann_rose_ @@avengedx06 ##donkey ##boxer ##fyp ##shock ##electricfence ##laughing ##dog

original sound - HI.

Anjing terkena renjatan dekat pagar elektrik, tak pasal-pasal kena gelak dengan si keldai

Menerusi video yang dimuat naik di akaun @nashrose18, kelihatan seorang gadis membawa dua ekor anjing peliharaannya bersiar-siar di ladang kuda yang dikelilingi pagar elektrik.

Kebetulan pula di ladang itu terdapat dua ekor keldai dan seekor kuda semasa mereka berada di sana. Namun, sebaik saja salah seekor anjing berkenaan ingin mendekati pagar itu, hidungnya terkena kejutan elektrik sehingga ia terkejut lalu berlari lintang pukang.

Apa yang lebih menghiburkan adalah apabila keldai berwarna putih yang berada di situ sempat ketawa berdekah selepas melihat reaksi anjing itu yang terkena kejutan elektrik.

Perkara itu sekali gus membuatkan warganet turut gelak sakan melihatnya kerana tidak sangka bunyi gelaknya sebegitu sekali.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah berjaya meraih sehingga 24.5M views, 6.3M likes dan 902.7K shares TikTok

Manakala, hasil tinjauan di ruangan komen pula mendapati rata-rata warganet turut terhibur melihat keldai itu yang ketawa berdekah.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada warganet di TikTok:

Tengok banyak kali pun tetap lawak sebab tak sangka bunyi keldai gelak sampai macam tu sekali :D

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik:

You may be interested in: