seismik

[VIDEO] "Tapi Mak Saya Tak Bagi" - Ramai Tak Tahu Rupa-Rupanya Tupperware Ini Boleh Lipat

Mak-mak mesti suka simpan bekas ni.

Cover image via @jhieyna (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Mak-mak dengan bekas makanan memang berpisah tiada, ada saja bekas yang mereka nak dibuat koleksi

Katanya senang untuk susun atur makanan dalam peti sejuk selain boleh berikan makanan lebih untuk jiran-jiran menggunakan bekas makanan yang ada. Tidak dinafikan, sesetengah mak-mak memang akan sensitif kalau bab tupperware ini.

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok yang memaparkan seorang guru baru tahu boleh melipat bekas makanan telah mencuri tumpuan.

Lihat video penuh itu di bawah:

@jhieyna

Reply to @tumpanglalu2021 siapa lagi begini? ‍ kita geng

#FoodDance - Jaydenhawkeycomauwwwkissuk

Dapat bekas makanan mempunyai dua partition, rupa-rupanya boleh dilipat

Menerusi video berkenaan, kelihatan seorang guru sedang merakam tutorial tentang melipat bekas makanan di dalam kelas. 

Apa yang lebih menarik perhatian adalah apabila cikgu itu menunjukkan cara melipat bekas makanan itu. Ramai yang tidak tahu sebenarnya bekas makanan itu boleh dilipat tanpa menumpahkan lauk di dalam bekas. 

"Tadi aku buat kat tupperware mak. Alhamdulillah samar-samar terus masa depan aku" - Netizen

Susulan tularnya video itu yang kini meraih 2.7M tontonan, 261K tanda suka dan 6K komen di TikTok, rata-rata netizen juga baru tahu bekas itu boleh dilipat. Malah, ramai yang ingin mencuba dan ada juga yang sempat meninggalkan komen lucu.

Berikut di bawah merupakan antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Mesti ramai yang baru tahu kan? Jom cuba, tapi jangan pakai tupperware mak tau! :P

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik di SAYS Seismik: