seismik

[VIDEO] Gadis Ini Nak Terjatuh Masa Hiking, Tapi Reaksi Pemuda Baju Biru Pula Raih Tumpuan

Baru nak jadi hero.

Cover image via @rohoxxxwehlop (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Aktiviti mendaki bukit atau hiking kini sudah menjadi aktiviti kegemaran rakyat Malaysia terutamanya para remaja

Bukan saja dapat mengeluarkan peluh serta menguruskan badan, malah kita juga boleh menikmati keindahan alam semulajadi lebih-lebih lagi setibanya di puncak bukit.

Namun, lain pula yang terjadi di dalam video tular ini apabila seorang gadis hampir terjatuh ketika sedang menuruni bukit bersama kawan-kawannya mencuri tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

Tiba-tiba kaki tak stabil dan hilang kawalan semasa turun bukit, abang baju biru curi tumpuan

Menerusi video yang dimuat naik oleh @rohoxxxwehlop, kelihatan gadis itu ketinggalan di belakang kawan-kawannya semasa mereka menuruni Bukit Maras, Kuala Terengganu.

Namun, dia dilihat tidak dapat mengimbangi kakinya dan terus panik apabila tiba-tiba meluru laju ke bawah.

Apa yang lebih menarik perhatian adalah reaksi seorang pemuda berbaju biru muda yang kebetulan sedang hiking di situ bersedia menyambut gadis tersebut sekiranya dia gagal untuk mengawal kelajuan kakinya.

Pada akhir video, mujur gadis itu berjaya diselamatkan oleh salah seorang kawannya yang sempat mencapai tangannya terlebih dulu.

"Aku repeat banyak kali nak bagi abang baju biru tu tangkap dia" - Netizen

Susulan tularnya video berkenaan yang kini telah mendapat 1.7M views, 243.8K likes dan 2.8K shares di TikTok, rata-rata netizen turut terhibur melihat gelagat gadis dan pemuda itu yang tersipu-sipu malu apabila menyedari reaksinya dirakam.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Nasib baik abang baju biru tu standby juga kat bawah kot betul-betul akak tu jatuh tak pasal je :D

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Baca lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik: